RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Після Brexit в ЄС захотіли від'єднати від Британії острів

Після виходу Великобританії з Євросоюзу, за що проголосувало на референдумі більшість британців, Іспанія буде домагатися права спільного володіння над Гібралтаром, після чого іспанська сторона має намір приєднати територію собі.

Про це розповів іспанський міністр закордонних справ Хосе Мануель Гарсіа-Маргаліт, передає Reuters.

"Все це (підсумки референдуму про вихід Великобританії з Євросоюзу) повністю змінює світогляд і відкриває нові можливості для Гібралтару, яких не було раніше. Я сподіваюся, що можливість розділити суверенітет території, але якщо уточнити, щоб там був іспанський прапор, ближче, ніж раніше", — сказав він.

Міністр зазначив, що Іспанія буде вимагати від Гібралтару утримуватися від будь-яких переговорів з Євросоюзом. Він додав, що іспанська сторона буде домагатися двосторонніх переговорів з Великобританією для встановлення умови поділу суверенітету і передачі контролю над півостровом врешті-решт Іспанії.

Більшість мешканців Гібралтару, у яких є британські паспорти, проголосували за те, щоб Британія залишилася в складі Євросоюзу.

Гібралтар — оспорювана Іспанією заморська територія Великобританії, що знаходиться на півдні Піренейського півострова. Включає в себе Гібралтарську скелю та піщаний перешийок, що з'єднує скелю з півостровом.

Як повідомляв "Апостроф", вихід Великобританії з Європейського Союзу може ускладнити процес запровадження спільного авіаційного простору між Україною та ЄС через суперечки навколо аеропорту Гібралтару.

За матеріалами телеканалу "Дождь"