RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Путін перервав мовчання дзвінком Обамі: говорили про Україну

У середу, 6 липня, за ініціативою російської сторони відбулася телефонна розмова Володимира Путіна з президентом США Бараком Обамою.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Відзначається, що Путін і Обама обговорили врегулювання ситуації в Нагірному Карабасі, Сирії та східній Україні.

"При обговоренні української тематики Президент Росії знову вказав на важливість неухильного виконання Києвом Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року, включаючи налагодження реального прямого діалогу з Донецьком і Луганськом, проведення амністії, надання ДНР і ЛНР особливого статусу, спільну розробку закону про місцеві вибори", - заявили у Кремлі.

"Підкреслена безальтернативність політичного шляху врегулювання. Наголошено на необхідності активізації роботи щодо усунення порушень режиму припинення вогню, повного виконання домовленості про відвід важких озброєнь і розведення конфліктуючих сторін. У цьому зв'язку посилюється роль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ", - додали в прес-службі Путіна.

Необхідно підкреслити, що на сайті Білого дому інформація про дзвінок Путіна Обамі на момент публікації цієї новини була відсутня.

Як повідомляв "Апостроф", у Обами заявили, що проект створення так званій "Новоросії" став "грандіозним провалом" Путіна.