RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Саміт НАТО у Варшаві: в мережі помітили кумедне в графіку Порошенка

У мережі звернули увагу на цікавий момент у графіку президента України Петра Порошенка в ході його візиту на саміт Північноатлантичного альянсу, який відбувається 8-9 липня у Варшаві.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook блогер Сергій Жорін.

"Порошенко провів зустріч з президентом Фінляндії. Перед тим спілкувався з Ердоганом, завтра поговорить з Обамою. У мене враження, що вони звітують перед ПАПом, про що вони нещодавно спілкувалися з ввх?)))))))", - написав він.

Зазначимо, що Порошенко і президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган у ході переговорів на полях саміту НАТО у Варшаві обговорили питання співпраці у сфері безпеки і перспективи розвитку економічного співробітництва.

"Петро Порошенко і Реджеп Ердоган домовилися про подальшу координацію у сфері регіональної безпеки і активізації економічного співробітництва між державами. Досягнута домовленість про проведення в Києві чергового засідання Стратегічної ради високого рівня під співголовуванням президентів України і Туреччини. Керівники держав доручили міністрам закордонних справ підготувати його", - повідомили в прес-службі українського президента.

Ердоган висловився в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України і вкотре засудив переслідування кримських татар в окупованому Криму.

На зустрічі з президентом Фінляндії Саулі Нійністе Порошенко обговорив ситуацію з безпекою на Донбасі та хід виконання Мінських домовленостей.

"Президент Фінляндії поінформував президента України про результати своїх останніх переговорів з президентом Росії", - зазначили в прес-службі Порошенко.

Нійністе підкреслив, що виступає за збереження санкцій проти Росії до повного виконання нею Мінських угод.

Як повідомляв "Апостроф", президент США Барак Обама заявив, що НАТО необхідно вжити конкретних заходів для протистояння терористичному угрупованню "Ісламська держава", Росії та виходу Великої Британії з Європейського Союзу.