RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У путінцев вибух захоплення вiд заяви Польщі щодо Волинської трагедії

Росіяни, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна, захоплено зустріли прийняту Польським сенатом (верхньою палатою парламенту) постанову, в якій події Волинської трагедії названі геноцидом.

Про постанову повідомило "Радіо Польща".

У документі сенатори закликали своїх колег з нижньої палати, Сейму, зробити 11 липня Національним днем пам'яті жертв геноциду, вчиненого проти поляків.

У тексті документа говориться, що у "волинській різанині крім поляків загинули євреї, вірмени, чехи, представники інших національних меншин, а також українці, які намагалися допомогти жертвам". У зв'язку з цим верхня палата польського парламенту висловила подяку українцям, які рятували поляків з ризиком для власного життя.

Також у постанові зазначається, що пам'ять жертв злочинів, скоєних у 1940-х роках, досі не була належним чином увічнена, а масові вбивства не були названі геноцидом, як того вимагає історична правда.

Цю новину активно обговорюють на російському інформаційному ресурсі Lenta.ru.

"Черговий удар в спину, а адже вони проспекти на честь Бандери і Шухевича називають і святкують день утворення УПА", "Чубаті скоти не очікували такого подарунку, а адже безвиз вже скоро!", "Ось це удар під дих хохлопам! Як буде на польському: "Ніколи ми не будемо братами ні по Родині, ні по матері?", "Рекомендую купити беруші. Зараз буде канонада", "Поляки дають зрозуміти бидлу, що воно залишилося бидлом", "Ну ось і п'ятнична зрада завітала", "Какли, вибачатися на державному рівні будете? Компенсації родичам жертв сплатите?" — коментують путінці.

Як повідомляв "Апостроф", раніше польський сенатор і відомий історик Ян Жарин закликав українців визнати провину у Волинській трагедії і відмовитися від прославлення організацій ОУН-УПА.