RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Військовий переворот у Туреччині: з'явилися свіжі відомості про жертви

Стали відомі нові суперечливі дані про кількість жертв у ході спроби військового перевороту в Туреччині, який стався в ніч на 16 липня.

Як передає "Медуза", посилаючись на Guardian, минулої ночі загинуло 42 мирних жителя і 17 поліцейських.

Крім того, 13 солдатів, які намагалися зайняти президентський палац, були заарештовані.

У той же час за даними турецької прокуратури, як передають РИА Новости, жертвами спроби військового перевороту в країні стали 60 осіб.

Як пишуть в Twitter DW російською, посилаючись на високопоставленого турецького чиновника, бомбові атаки на будівлю парламенту Туреччини тривають.

Крім того минулої ночі в Стамбулі застрелили публіциста Эрола Ольчака, який був близьким соратником президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Про це в своєму мікроблозі в Twitter повідомила журналістка Ирем Кокер.

"Близький соратник Ердогана, публіцист Ерол Ольчака був убитий, коли солдати відкрили вогонь по протестуючих в Стамбулі", - написала вона.

Як повідомляв "Апостроф", в ніч на суботу турецькі військові перекрили міст через Босфор. На вулицях Анкари і Стамбула було помічено велику кількість військової техніки. Також у повітрі над цими містами літала військова авіація.

За останніми даними, військовий переворот у Туреччині не вдався – військові почали залишати свої позиції. Ряд турецьких військовослужбовців вже був затриманий поліцією та спецслужбами.

Читайте також матеріал "Апострофа" Переворот у Туреччині вдався, але Ердоган ще може зберегти владу, - приватна розвідка США.