RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Провал путчу в Туреччині: журналіст дав несподіване пояснення наслідків для Путіна

Російський журналіст Аркадій Бабченко пояснив, як після невдалого військового перевороту в Туреччині президент цієї країни Реджеп Ердоган перевів російського лідера Володимира Путіна з розряду головного європейського зла у другорядні диктатори.

Про це Бабченко написав у своєму Facebook.

"Ердоган тепер - фюрер країни, з, по-перше, і, безумовно, це найголовніше, реально працюючою (!) сильною економікою, з населенням, половина якого реально об'єднана навколо свого лідера, населенням, половина якого реально дотримується ідеології, що на наших очах перетворюється в фашистську і вже асоціюється з повзучою третьою світовою війною, населенням, яке реально, а не на словах в телевізорі, прагнення величі і повторення минулих перемог, населенням, реально і добровільно бажаючим відмовитися від свобод, прав і інших демократій на користь держави і його лідера, і має незадоволені територіальні претензії. І - вишенькою на торті - володіє однією з найсильніших армій в Європі. Нічого не нагадує?", - пише журналіст.

На думку Бабченко, в найближчі роки Ердоган і його поплічники розправляться з будь-якою опозицією всередині Туреччини, а потім перейдуть до зовнішньої експансії.

"А далі? А далі, хочеш не хочеш, доведеться вилазити за кордон. Тому що в таких справах ставка на внутрішнього споживача - має свій ліміт. Запитайте он у Путіна. Чи Саддама. Або Слободана. Формула "ми великі, з нами султан і Бог" - вимагає виходу на зовнішній ринок. Завжди. Тому що інакше не працює. Інакше або не великі, або не з нами. Хоч як хочеш, а потрібна маленька переможна війна", - вважає журналіст.

Далі наводимо повний текст поста Бабченко.

Як повідомляв "Апостроф", вчора кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв вказав на підозрілі моменти в спробі військового перевороту в Туреччині в ніч на 16 липня.