RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Ердоган пояснив, навіщо посадив пілотів, які збили російський Су-24

Два турецьких пілота, які в листопаді 2015 року збили російський Су-24, а нещодавно були арештовані, можуть бути пов'язані з підпільною організацією опозиційного ісламського проповідника Фетхуллаха Гюлена.

Таку заяву в ефірі Al Jazeera зробив президент Туреччини Тайіп Ердоган, передає Лента.ру.

"Було порушено повітряний простір Туреччини. Це сталося, незважаючи на неодноразові попередження. Внаслідок цього мали місце відомі події. Ми ще не знаємо про причетність до цієї події цих людей. Однак ці пілоти можуть бути пов'язані з Пенсільванією. В даний час вони перебувають під вартою, остаточну відповідь дасть суд. Буде зроблено висновок про те, чи причетні вони до даної групи чи ні", — зазначив він.

Анкара звинувачує Гюлена, який проживає в США, в організації спроби військового перевороту, вчиненого в ніч на 16 липня.

Нагадаємо, в минулому російський літак Су-24 був збитий після порушення повітряного простору Туреччини. Пілот літака загинув. Цей інцидент спричинив міжнародний скандал і введення Росією санкцій проти Туреччини.

Як повідомляв "Апостроф", прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков повідомив, що президент Туреччини Реджеп Ердоган висловив жаль і приніс вибачення за збитий восени 2015 року російський літак. Але фахівці спростували інформацію, що в листі Ердогана йшлося про вибачення перед Путіним.