RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У США новий виток скандалу навколо пошти Клінтон: у мережу потрапили листи

На сайті WikiLeaks було опубліковано понад 30 тис. електронних листів і документів, які були прикріплені до них, відправлених з особистого сервера кандидата на посаду президента США від демократів Хілларі Клінтон.

Про це пише ТСН.

Відзначається, що всього було викладено в мережу 30 322 електронних листів і документів. Згідно інформації, листи були відправлені під час перебування Клінтон на посаді держсекретаря США. Вони охоплюють період з 30 червня 2010 року до 12 серпня 2014. Всього листування Клінтон налічує 50 547 сторінок.

Втім, також на WikiLeaks з'явилися 19 252 електронних листів і 8034 доданих до них документів Національного комітету Демократичної партії США.

Журналісти підкреслили, що це листування охоплює період з січня 2015 року до 25 травня 2016 року.

Звертається увага, що швидкий пошук по базі виявив лише один лист, в якому фігурує прізвище президента України Петра Порошенка.

Це протокольний лист, в якому констатується факт телефонної розмови віце-президента США Джо Байдена з Порошенком. Лист датований 13 травня 2016 року і в ньому йдеться про призначення Юрія Луценка головою Генпрокуратури України. В листі йде мова про те, що Білий дім вітає призначення Луценка.

Нагадаємо, Клінтон звинувачують у використанні незахищеного сервера для робочого листування під час її перебування на посаді держсекретаря США.

Витік стався з облікових записів семи ключових фігур Національного комітету: директора з комунікацій Луїса Міранди (10770 електронних листів), фінансового директора Джордона Каплана (3797 листи), фінансового начальника штабу Скотта Комера (3095 листи), фінансового директора стратегічних ініціатив Даніеля Перріша (1472 повідомлень електронної пошти), фінансового директора Аллена Закарі (1611 повідомлень електронної пошти), старшого радника Ендрю Райта (938 повідомлень електронної пошти) і фінансового директора по Північній Каліфорнії Роберта (Еріка) Стоу (751 повідомлень електронної пошти).

Як повідомляв «Апостроф», нинішній президент США Барак Обама раніше відкрито заявив про підтримку Клінтон в передвиборній гонці. Її конкурентом є Дональд Трамп.