RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Плани Ердогана приїхати до Путіна викликали гнів росіян

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив про те, що 9 серпня має намір приїхати в Росію, чим викликав невдоволення росіян, які підтримують політику президента РФ Володимира Путіна.

Про намір Ердогана приїхати до Санкт-Петербурга повідомив турецький віце-прем'єр Мехмет Шимшек на переговорах з російським віце-прем'єром Аркадієм Дворкевичем, передає Life.

За словами Шимшека, Росії і Туреччині необхідно якомога швидше нормалізувати стосунки, які були перервані в минулому році.

Також турецький віце-прем'єр повідомив про те, що Росії було надано доповідь, де говориться про заходи безпеки, вжиті задля відновлення чартерних авіаперельотів між РФ і Туреччиною.

Новина про візит Ердогана в РФ викликала негативну реакцію росіян.

"Не потрібен нам берег турецький", "Не подобається мені його султанська рожа", "Сподіваюся, зустрінуть як годиться.. Що заслужив, те й отримає", — коментують наміри Ердогана приїхати в Росію користувачі російського інформаційного ресурсу Life.ru.

Як повідомляв "Апостроф", 19 липня в Туреччині були заарештовані два пілоти, які в листопаді 2015 року збили російський бомбардувальник Су-24. Саме після того інциденту відносини РФ і Туреччини різко погіршилися. У червні в Кремлі повідомили, що Ердоган приніс вибачення за збитий літак, і хоча фахівці спростували інформацію про те, що в листі турецького президента йшлося про вибачення перед Путіним, відносини між РФ і Туреччиною стали налагоджуватися.