RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Скандал з Обамою: президент США відреагував на образи від колеги з Філіппін

Президент США Барак Обама пригрозив, що скасує заплановану зустріч з президентом Філіппін Родріго Дутерте після його образ на свою адресу.

Про це повідомляє Лента.ру з посиланням на Associated Press.

"Очевидно, він яскравий хлопець", — охарактеризував Обама нового президента Філіппін.

"Я доручив своїй команді поговорити зі своїми філіппінськими колегами, щоб з'ясувати, коли можна розраховувати на конструктивні і продуктивні переговори", — зазначив глава Білого дому.

Порівнюючи Дутерте з російським президентом Володимиром Путіним, з яким він провів зустріч на саміті G20 в Ханчжоу в понеділок, 5 вересня, Обама сказав, що "Путін - менш яскравий". "Але, як правило, тон наших зустрічей — відвертий, без натяків, діяльний".

Скандал вибухнув 4 вересня, коли Дутерте на прес-конференції напередодні Східноазіатського саміту в Лаосі назвав Обаму сином повії і порадив йому не лізти з нотаціями про дотримання прав людини. "Ти повинен виявляти повагу. Не треба кидатися питаннями і заявами. Син повії, я прокляну тебе на саміті", — заявив він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Обама прокоментував скандальний інцидент, в ході якого президенту США не подали президентський трап на саміті G20 в Китаї.