RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

​Страшний удар по гумконвою в Сирії: у Порошенка назвали винного

У групі "Інформаційні війська України", створенiй при Міністерстві інформаційної політики кума президента України Юрія Стеця, назвали винного в обстрілі гуманітарного конвою, який доставляв допомогу в сирійську провінцію Алеппо.

Про це повідомляють у Twitter Інформаційні війська України.

"У відповідь на авіаудар США по асадитам, РФ розбомбила гумконвой ООН. Загинули робiтники Червоного хреста. США заявляють, що РФ знала маршрут конвою", — пишуть у Iнформвiйськах.

При обстрілі в Алеппо були вбиті та серйозно пораненi багато людей, в тому числі волонтери. Крім того, під обстрілом опинилися склад і лікарня Сирійського Червоного півмісяця, повідомляють "РИА Новости".

Обстріляна колона прямувала в район, який контролює сирійська опозиція. Є непідтверджені дані, що внаслідок обстрілу загинули 12 осіб, а також було знищено більше половини з трьох десятків вантажівок.

Заступник генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Стівен О'Браєн назвав інцидент "викликаючими огиду атаками" і засудив подію. Також обстріл конвою в Алеппо засудили у французькому МЗС.

У свою чергу в Саудівській Аравії в нанесенні удару по гуманітарному конвою ООН звинуватили уряд Асада і його сили.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Інформаційних військах знайшли винних у тому, що США завдали потужного авіаудару по урядових військах Сирії.