RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Ісламісти лютують: навколо гучного вбивства в Йорданії розгорівся ажіотаж

В інтернеті викликало великий резонанс вбивство в Йорданії письменника і журналіста Нахера Хаттара, якого звинувачували в образі ісламу.

Про вбивство письменника повідомляє Reuters, передає Слон.

Хаттара збиралися судити за карикатури, які він опублікував у Facebook. Але біля будівлі суду його застрелив чоловік, як пізніше з'ясувалося, імам однієї з йорданських мечетей. Вбивцю затримали.

Письменник Нахер Хаттар, християнин за віросповіданням, у своєму Facebook розмістив карикатуру, де зображений терорист IДIЛ, який сидить з двома жінками і вимагає у Бога принести йому напій. За цей малюнок письменника звинуватили в образі релігійних почуттів і розжигании ворожнечі. Письменник вибачився і заявив, що висміював виключно радикалів-фундаменталістів.

"Нічого дивного. Іслам не дуже толерантний, хто незгодний з їх канонами, жити-то не гідний. Поки це все зміниться не одне покоління зміниться", "Логічний фінал. Треба думати, що і де ти робиш. Ображаєш? Будь готовий відповісти. А то вони думають напаскудив на людей, підняв свій рейтинг скандалом і живи собі далі", — коментують новину відвідувачі російського пропагандистського iнформресурсу РИА Новости.

"Ісламісти лютують. Схоже, для них вбивства людей стали обов'язковим щоденним обрядом", "Не вірив у Аллаха, "допомогли" переконатися в існуванні Його. Дуже багато людей самовтверджуються, хоч як ісламісти (а також прихильники інших конфесій), хоч як супротивники. Тільки їх бажання "покрасуватися" безслідно не проходить для всього суспільства", "Ось до чого толерастiя до мракобіссю доводить...", "І ось представникам з такою ментальністю дозволяють в Європі будувати мечеті... Просто самогубці", "Аллах сам не покарав карикатуриста, а чуттєвий дебіл був тут як тут. Вбивця ні більше не менше, яким би богом не прикривався, він злочинець і велика сволота", — пишуть відвідувачі сайту радіостанції "Ехо Москви".

Як повідомляв "Апостроф", у Саудівській Аравії заявлено, що гра про покемонів суперечить ісламу.