RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Ядерна загроза: у Путіна відреагували на гучну заяву Пентагону

Голова Міністерства оборони США Ештон Картер заявив, що ядерна зброя необхідна Сполученим Штатам для того, щоб стримувати Росію та інших потенційних агресорів.

Про це він сказав, обґрунтовуючи необхідність модернізації американського ядерного арсеналу, яка обійдеться в $108 млрд, повідомляє ABCnews.

Картер зазначив, що ядерна зброя потрібна США незважаючи на те, що холодна війна давно закінчилася.

"Це ключовий факт, що сьогодні найбільш вірогідним застосуванням ядерної зброї може бути не масивний ядерний обмін у стилі класичної холодної війни, а швидше нерозумне звернення до більш дрібних, але все-таки небачено грізних атак, наприклад, від Росії або Північної Кореї. Різноманітний і динамічний спектр ядерних загроз все ще є", — зазначив голова Міноборони США.

У зв'язку з цим голова комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова заявила, що Картер таким чином залякує американських військовослужбовців.

"Таке враження, що пан Картер, виступаючи перед військовослужбовцями, навмисне і свідомо безпідставно залякує їх, для того щоб надалі саме невиправданий страх зумовлював сліпе виконання агресивних наказів командування США", — сказала вона.

Депутат також заявила, що "міфологія керівництва США щодо Росії давно в арсеналі прямої агресії інформаційної війни".

Як повідомляв "Апостроф", США мають намір розмістити ядерний арсенал у Німеччині до 2020 року.

За матеріалами "РИА Новости", "УП"