RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Демарш США щодо Сирії: у Росії пояснили, який удар завдано по Путіну

Російський блогер Анатолій Несміян (el-murid), який є прихильником так званого проекту "Новоросія", розповів, до чого призведе відмова США вести переговори з РФ щодо Сирії.

Про це Ель Мюрид написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що єдиною раціональною метою, якої можна пояснити російську операцію в Сирії, є "примус США до співпраці". Відмова США співпрацювати з Росією по Сирії ставить цю мету під питання.

За словами російського блогера, Путін мав намір завдати воєнної поразки противникам Башара Асада, після чого почати торги з США за окупований Крим або навіть за всю українську політику. Ель Мюрид зазначає, що насправді Кремлю плювати на Асада.

Несміян вказав на те, що Росія показала безсилля, опинившись нездатною перемогти на віддаленому театрі військових дій. "Успіхи" Путіна в Сирії, про якi віщає російська пропаганда, блогер називає "взяттям одного-двох сараїв в пустелі".

Він зазначив, що у США зроббили раціонально, відмовившись бачити РФ в якості партнера в Сирії. Блогер вiдзначив, що це не свідчить про те, що почнеться війна між США і РФ: за твердженням блогера, заява Держдепу стосується суто ситуації в Сирії.

Як повідомляв "Апостроф", російський військовий експерт Олександр Гольц висловив думку про те, що в Сирії можуть відбутися прямі військові зіткнення Росії і США. При цьому метою путінської операції в Сирії він також назвав примус Заходу до розмови.