RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Смішно і соромно: відома журналістка рознесла в пух і прах ядерний демарш Путіна

Головний редактор журналу The New Times Євгенія Альбац розкритикувала ультиматум, висунутий Росією, згідно з яким США в обмін на поновлення договору про утилізацію збройового плутонію повинні скасувати "закон Магнітського", зняти санкції і компенсувати "втрати від вимушених контрсанкцій".

Про це вона заявила Ехо Москви.

"Це ось таке «фе» американцям у зв'язку з тим, що повністю провалилися всі домовленості по Сирії, у зв'язку з заявою спільної міжнародної комісії з розслідування загибелі малайзійського «Боїнга» MH17. Ось така «наша відповідь Керзону»", - пояснила Альбац.

За її словами, Росія думала про те, як би вдарити США найбільш боляче, але її крок був помилковим. Альбац підкреслила, що угода по плутонію повинна була почати діяти лише через два роки.

"Ідея його (Путіна) полягає в тому, що це вдарить по американським компаніям, які займаються переробкою збройового плутонію в який-небудь там мирний атом і вони натиснуть на Білий дім – Білий дім тут же, значить, засучить ніжками і скасує санкції проти Росії і виплатить компенсацію. Це все навіть якось ніяково обговорювати, тому що країна, яка претендує на роль другої світової держави, або як мінімум регіонального лідера, не може собі дозволити такого роду істерику", - зазначила Альбац.

Журналістка зазначила, що особливо смішно це виглядає на тлі вручення Нобелівської премії в світі, лауреатами якої кожен рік стають вихідці з американських університетів, які створюють інтелектуальний продукт.

"На цьому тлі цей закон Путіна, ця істерика з демонстрацією язика і середнього пальця, ще чогось американцям... Ти відчуваєш якесь важке почуття сорому, тому що можна не погоджуватися з американцями, їх можна ненавидіти, їх можна оголошувати ворогами, все що завгодно, але не можна бути смішними. А коли керівництво великої країни смішне в своїх діях, то це образливо для людей, які своїми податками оплачують життєдіяльність цього керівництва", - сказала журналіст.

Читайте також матеріал "Апострофа": Істерика переляканого хлопчика: чому Путін висунув США ядерний ультиматум.