RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

​Тактичний програш: Путіну в Росії вказали на його помилку з шантажем США

Російський історик і політичний експерт Валерій Соловей вважає, що спроба ядерного шантажу США з боку Росії в довгостроковій перспективі буде великою поразкою Кремля.

Таку думку експерт висловив в інтерв'ю "Собеседнику".

"Це перш за все демонстрація фірмового стилю Путіна: підвищення ставок, на цей раз — дуже високо, щоб продемонструвати контрагентам свої можливості. З розрахунком на те, що перед цими ставками контрагенти будуть змушені відступити. І цього разу вийшло вдало. Стара адміністрація США йде, з новою ще нічого не зрозуміло", - каже Соловей.

"Щойно розмовляв з американським колегою. Він каже, що зараз вони змушені промовчати. Росія, точніше Путін, у цій ситуації може стати переможцем. Хоча в тактичному плані це програш. Росія, як і раніше, має вигляд країни, схильної до ескалації, до ядерної загрози та мови ультиматумів. А оскільки це все відбувається на тлі розслідування по МН-17, є побоювання, що це був превентивний крок. Росія ніби говорить, що назустріч вона не піде і демонструє конфронтаційний стиль", - підкреслив Соловей.

Раніше український військовий експерт Олексій Арестович пояснив помилку Путіна з його ультиматумом щодо збройового плутонію.