RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Хакерські атаки Росії в США: у Обами пішли на безпрецедентні заходи

Американська розвідка офіційно звинуватила владу Росії в тому, що вона стоїть за недавніми зломами і витоками конфіденційної інформації політичного характеру.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті міністерства внутрішньої безпеки США, передає Лента.ру.

Згідно з повідомленням, нещодавно вийшли публікації на таких сайтах, як DCLeaks.com і WikiLeaks, імовірно викрадених електронних листів, а також те, що стосується онлайн-персони Guccifer 2.0, «узгоджуються з методами і мотивацією дій, що направляються Росією».

В спецслужбах вважають, що ці дії були покликані втрутитися в процес виборів в США.

"Така діяльність не є новою для Москви — росіяни використовували аналогічні тактики і техніки по всій Європі і Євразії, наприклад, щоб вплинути на громадську думку там", — переконані у відомстві.

"Ми вважаємо, що, виходячи з обсягу і секретності цих зусиль, лише вищі посадові особи російського керівництва могли дати санкцію на цю діяльність", — йдеться в заяві.

Нагадаємо, влітку стало відомо про зломи сервера Національного комітету Демократичної партії і комітету Демократичної партії по виборах в Конгрес. Демократи припустили, що атака — справа рук російських хакерів, і Москва таким чином намагається вплинути на результати голосування.

Як повідомляв "Апостроф", Росію підозрюють в тому, що вона організувала викрадення хакерами і розголос листування апарату Демократичної партії США на сайті WikiLeaks.