RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

25 квітня

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Газова війна: у Порошенка вказали на удар у спину Путіна

У групі "Інформаційні війська України", створеній при Міністерстві інформаційної політики кума президента України Юрія Стеця, прокоментували опубліковану російським ЗМІ інформацію про те, що "Газпрому" буде майже нереально виграти боротьбу за питання розширення газопроводу "Північний потік".

Про попереднє рішення Єврокомісії з цього питання йдеться у матеріалі на сайті російського пропагандистського телеканалу "Life".

Єврокомісія досить жорстко висловилася стосовно перспектив другого "Потоку", посилаючись на свій минулорічний висновок. У ньому, зокрема, говорилося про непідконтрольність трубопроводів постачальнику, тобто "Газпрому".

Зазначається, що "Північний потік - 2" сприятиме подальшому зростанню пропускної здатності по газу з РФ в ЄС. Крім цього, він повинен повністю відповідати законодавству та основним принципам ЄС, які включають в себе диверсифікацію та забезпечення безпечних і конкурентоспроможних поставок.

Як повідомляв "Апостроф", Європейський Союз зацікавлений у збереженні транзиту російського газу через Україну після закінчення дії нинішнього контракту в 2019 році.