RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Загибель російського полковника в Сирії: стало відомо про його зв'язки з ДНР

Російські журналісти з'ясували, що полковник Руслан Галицький, який загинув у Сирії в результаті обстрілу, раніше ймовірно воював на окупованому бойовиками Донбасі.

Про це повідомляє Дождь.

ЗМІ повідомляє, що Галицький служив на російсько-українському кордоні в Ростовській області. Потім, в лютому цього року, він був переведений у військову частину в Бурятії, бійці якої, за повідомленнями в пресі, брали участь у боях під Дебальцеве на окупованому Донбасі.

Журналісти відзначили, що саме з військовослужбовцем цієї частини зустрічався Йосип Кобзон, коли відвідував лікарню в окупованому Донецьку. Пізніше цей військовослужбовець розповів журналістам, що за бойовиків ДНР воювали 300 солдатів з цієї частини. Також він повідав про колону з декількох десятків танків, яка прибула з Бурятії в Дебальцеве.

Відзначається, що в офіційних документах Галицький був оформлений як начальник оперативного управління військової частини 64722 Південного військового округу. За даними української розвідки, ця частина базується в Новочеркаську біля кордону з Україною.

Як повідомляв "Апостроф", в російському Міністерстві оборони Росії заявили, що Руслан Галицький в Сирії допомагав військам Башара Асада опановувати військову техніку.