RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Польща вимагає від РФ надати записи з літака Качиньського

Міністерство закордонних справ Польщі направило в МЗС РФ ноту з вимогою передати Варшаві невідомі їй записи, зроблені в кабіні літака Ту-154, який розбився під Смоленськом i на якому летів польський президент Лех Качиньський.

Про це повідомляє агентство PAP, передає Lenta.ru.

Цю вимогу в Польщі пояснюють словами російського президента Володимира Путіна на його великій прес-конференції, де він сказав, що особисто читав переговори пілота і людини з охорони Качиньського, який зайшов у кабіну. Путін процитував цей діалог, у якому йдеться, що людина Качинського нібито категорично наказала пілотові сідати.

У Польщі заявляють, що таких записів немає в матеріалах справи, які були їй передані раніше. Польські дипломати вказали на два варіанти: або Росія вводить в оману Польщу і передала їй підроблені стенограми і записи, або Путін вводить в оману світову громадськість.

У польському Міністерстві оборони в свою чергу вважають, що Росія побоюється об'єктивної експертизи, яка може визначити справжніх винуватців катастрофи, в якій загинув Качиньський.

Як повідомляв "Апостроф", у вересні в Польщі заявили, що хочуть ексгумувати тіла всіх жертв, які перебували на борту літака Ту-154, що зазнав катастрофи під Смоленськом у 2010 році.