RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Політолог пояснив дебютну участь лідера Китаю на форумі в Давосі

Китай має намір посилювати міжнародні позиції аж до того, щоб посісти місце США, якщо обраний президент США Дональд Трамп вирішить знизити активність Америки на міжнародній арені.

Про це йдеться в статті "Апострофа" - Чого очікувати від Давосу.

Суспільство втомилося від істеблішменту та глобалізації, тому від поїздки відмовилася канцлер Німеччини Ангела Меркель - її могли сприйняти неоднозначно. Але таких побоювань немає у голови КНР Сі Цзіньпіна, який стане і першим главою Китаю, який відвідав форум і одночасно - топ-гостем Давосу в 2017 році. Є підстави вважати, що Сі Цзіньпін таким чином хоче продемонструвати, що КНР готова зайняти місце США у світі, якщо Трамп дійсно вирішить знизити залученість Америки в міжнародні відносини.

"Це тільки свідчення того, що КНР стає одним з основних світових лідерів і в політиці, і в економіці", - вважає політолог Тарас Возняк. Відсутність Меркель і президента Франції Франсуа Олланда він пояснив внутрішньої європейською політикою. Тому падіння відвідуваності форуму в Давосі великими європейськими лідерами - скоріше тимчасове явище.

Більше читайте в статті Дебют Китаю і Четверта революція: чого очікувати від Давосу.