RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У Сенаті США мають намір перешкодити Трампу скасувати санкції проти РФ

Сенатор від Республіканської партії США Джон Маккейн і його колега від Демократичної партії Чак Шумер заявили, що двопартійна група в Сенаті має намір перешкодити президенту США Дональду Трампу зняти санкції з Росії без дозволу Конгресу.

Про це повідомляє "Радио Свобода".

Маккейн і Шумер пообіцяли незабаром представити законопроект, який дозволив би запобігти подібному розвитку подій. Даний законопроект також підтримують сенатор Бен Кардін (Демократична партія) і Ліндсі Грем (Республіканська партія).

За словами Шумер, скасування санкцій дозволить РФ, Китаю та Ірану надалі втручатися в американські вибори і робити всякі інші, як він висловився, нехороші справи.

У свою чергу, Маккейн знову закликав розширити санкції щодо Росії.

"Якщо ми не будемо зберігати ці санкції і навіть збільшимо їх, це буде стимулювати Володимира Путіна, який є військовим злочинцем", – зазначив він.

Сенатор підкреслив, що знищення авіаударами лікарень в сирійському місті Алеппо і вбивство невинних людей є військовим злочином.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв закликав не сподіватися на скасування антиросійських санкцій.