RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Опубліковано заяву за підсумками мирних переговорів по Сирії

За підсумками міжнародної зустрічі в Астані (Казахстан), присвяченій врегулюванню конфлікту в Сирії, прийнято спільну заяву, підписану Росією, Туреччиною та Іраном.

У документі говориться, що делегації трьох країн підтримують початок переговорів між урядом Сирійської Арабської Республіки та збройної опозиції в Астані 23-24 січня, передає Казінформ.

Сторони переконані, що "військового рішення даного питання немає і воно може бути вирішене тільки політичним процесом на підставі реалізації резолюції РБ ООН у всій повноті". Зокрема, вона передбачає конкретні кроки і відповідальність сторін по консолідації режиму припинення вогню, внесок в мінімізацію і скорочення насильства, побудови довіри та забезпечення стримуваного гуманітарного доступу, а також захист руху цивільних осіб в Сирії.

"Було вирішено створити тристоронній механізм, який повинен стежити за повною відповідністю режиму припинення вогню, відсутність провокації і всі належні питання. Ми підтверджуємо свою визначеність продовжувати боротьбу проти ІДІЛ і відокремити їх від іншої частини збройної опозиції", - йдеться в заяві.

Раніше "Апостроф" писав, що журналісти побилися на сирійських переговорах.