RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Трамп розлютив: в мережі бурхливо обговорюють розміщення Китаєм потужних ракет біля кордонів РФ

Китай розмістив міжконтинентальні балістичні ракети DF-41 (Дунфен) в сусідній з Росією провінції Хейлунцзян на північному сході країни.

Про це повідомляє китайське видання Global Times.

Відзначається, що в провінції Хейлунцзян була розміщена друга стратегічна ракетна бригада DF-41. Фотографії даних балістичних ракет були розміщені в китайських ЗМІ.

За даними видання, розміщення нових балістичних ракет, максимальна дальність яких становить близько 12 тисяч кілометрів, може бути пов'язана з інавгурацією президента США Дональда Трампа, який неодноразово критично висловлювався щодо Китаю.

Ця новина викликала бурхливу реакцію соцмереж.

"Друзі наші психанули. Де Іскандери або що там ще? Терміново надути і поставити по периметру. І щоб всі лякалися", - написав російський журналіст Олександр Сотник.

"Нещодавно читав аналітику по російсько-китайських взаємини. Найбільше здивувався одному незначному факту: не маючи у себе замерзаючих морів, Китай чомусь посилено будує для себе цілий флот криголамів", "По всьому виходить, Трамп-ч*о. Розлютив Китай, а РФ отдувайся. Та й провінція звучить якось знайомо", - пишуть люди в коментарях до цього запису.

Ця новина викликала серію записів на різних акаунтах в Twitter:

Як повідомляв "Апостроф", раніше стало відомо про реакцію Кремля на "ядерну угоду", яку запропонував РФ президент США Дональд Трамп.