RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

У Росії хочуть заборонити "безглузді" імена: опублікований список прикладів

У російській Держдумі зареєстрований законопроект, що забороняє називати дітей безглуздими іменами.

Документ в квітні 2016- го внесла сенатор Валентина Петренко. У ньому йдеться про те, що ім'я "не може складатися з цифрових, літерних позначень, числівників, символів або їх будь-якої комбінації, абревіатур, ненормативної лексики, містити вказівки на ранги, посади".

Законодавець вказує, що в рагсі не завжди співробітники можуть відмовитися реєструвати ім'я дитини через неблагозвучність, невимовність або образливість. Також зазначається, що батьки не завжди усвідомлюють, що через екзотичне ім'я дитина може зіткнутися з труднощами.

У пояснювальній записці наводяться приклади незвичайний імен, зареєстрованих в Москві: Микола-Микита-Ніл, Хрістамрірадос, Дельфін, Ярослав-Лютобор, Лука-Щастя Саммерсет Оушен, Апрель, Принцеса Даніелла, Зоря-Заряніца, Альоша-Капріні, Океана, Софія-Сонечко. Також згадується історія про хлопчика, якого батьки вже більше 10 років не можуть записати під ім'ям БОЧ рВФ 260602 (Біологічний об'єкт людини роду Вороніних-Фролових, народився 26 червня 2002 року).

У той же час в комітеті з держбудівництва та законодавства не виключають, що до другого читання перелік "небажаних" імен розшириться ще більше.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в соцмережах висміяли повідомлення про те, що росіянка з незвичайним іменем Росія отримала паспорт громадянки РФ.