RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

У Великій Британії збирають підписи проти зустрічі Єлизавети з Трампом

В розділі з цивільними петиціями на сайті уряду Великобританії опублікований текст, який закликає заборонити офіційний візит президента Дональда Трампа в країну і відмовити йому в офіційній зустрічі з членами Королівської сім'ї.

Скріншот petition.parliament.uk

Автори документа вважають, що Королева Єлизавета і принц Уельський не повинні зустрічатися з Трампом через його "ненависть до жінок та вульгарність". При цьому в петиції йдеться про заборону офіційного державного візиту. У той же час про приїзд Трампа в рамках звичайного візиту не сказано нічого.

Для того щоб петицію розглянув парламент, вона повинна набрати не менше 100 тисяч підписів. Станом на 16:00 29 січня під документом підписалися понад 217 тисяч чоловік і продовжують підписуватися нові супротивники офіційної зустрічі членів Королівської родини з новим американським президентом.

Нагадаємо, 28 січня Дональд Трамп провів перші офіційні телефонні розмови з лідерами інших країн. Він поговорив з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом РФ Володимиром Путіним.