RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

США готують попереджувальні військові заходи для протидії КНДР – NYT

США розглядають попереджувальні варіанти військових дій у відповідь на розробку Північною Кореєю ядерної і ракетної зброї.

Про це повідомляє видання The New York Times з посиланням на чиновників в Білому домі.

Відзначається, що військова протидія КНДР є непростим завданням, враховуючи гірський рельєф країни, а також тунелі і бункери. Зокрема, США розглядають можливість розміщення ядерної зброї в Південній Кореї – вона була прибрана звідти близько чверті століття тому – навіть якщо це прискорить гонку озброєнь з Північною Кореєю.

Видання пише, що США обмежені у використанні кіберзброї щодо систем запуску ракет з ядерними боєголовками КНДР, оскільки Росія і Китай можуть відчути свободу дій щодо кібератаки на американські ядерні об'єкти. Деякі військові чини вважають, що не можна допускати проведення кібератак проти ядерних арсеналів будь-якої держави. Проте, зазначає видання, якщо у держави з'являється впевненість у тому, що ця кібератака пройде непоміченою для противника, то виникає спокуса її здійснити.

Як повідомляв "Апостроф", після випробування КНДР балістичної ракети Pukguksong-2 президент США Дональд Трамп пообіцяв зайнятися Північною Кореєю.