RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Поранення в Сирії російського генерала: стали відомі подробиці

Російське ЗМІ повідомило про те, як у боях за сірійське місто Пальміру отримав серйозні поранення начальник управління бойової підготовки штабу Західного військового округу РФ генерал-майор Петро Милюхин.

Про це пише Комерсант, посилаючись на джерела, близькі до Міноборони РФ.

Повідомляється, що Милюхин був важко поранений під час нападу на колону, при цьому загинули четверо російських військовослужбовців. Це сталося 16 лютого в сирійській провінції Хомс.

Милюхин з п'ятьма російськими військовослужбовцями прямував у бік міста Хомс у бронемашині "Тигр" у складі автоколони для того, щоб на місці оцінити стан та підготовку сирійських військових іі донести до них дані російського Генштабу.

Бойовики заклали біля дороги потужний радіокерований фугас. З його допомогою вони підірвали бронемашину, в якій перебував генерал, а потім відкрили вогонь по автоколоні.

У Міністерстві оборони РФ не повідомляють імена загиблих. За інформацією журналістів, серед тих, хто отримав смертельні ренания, були старший сержант Вадим Магамуров (похований 19 лютого в Єкатеринбурзі) і морський піхотинець Павло Козаченко (похований 19 лютого в Пензі).

Повідомляють, що Милюхину відірвало обидві ноги, а також вибило око. Спецпідрозділи доставили важко пораненого на авіабазу Хмеймим, протягом тижні лікарі боролися за його життя. Коли його стан стабілізувався, Милюхина літаком відправили в московський госпіталь, зараз стан генерала оцінюється як стабільний.

Як повідомляв "Апостроф", 2 березня сирійські війська за підтримки російської авіації взяли під контроль древнє місто Пальміру.