RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Глава МЗС Канади звинуватила РФ в брехні щодо її сім'ї

Глава МЗС Канади Христя Фріланд звинуватила Росію в поширенні неправдивої інформації про те, що її дід, який народився в Україні, нібито був нацистським колабораціоністом в окупованій Польщі.

Про це повідомляє видання The Washington Post.

З моменту призначення Фріланд на посаду глави МЗС Канади на прокремлівських сайтах почала з'являтися інформація про те, що її дід Михайло Хом'як очолював україномовну газету в Польщі в 1940-х роках, яка поширювала нацистську пропаганду.

"Я не думаю, що це таємниця. Американські політики і навіть (канцлер Німеччини) Ангела Меркель публічно заявляли про те, що Росія намагається дестабілізувати Західні демократії, і це не є несподіванкою, якщо ці зусилля спрямовані проти Канади", - сказала Фріланд.

Представник російського посольства в Оттаві Кирило Калінін сказав, що не може ні підтвердити, ні спростувати дану інформацію. Він лише підкреслив, що РФ переконана, що "нацизм і його ідеологія ненависті, нацистські колаборанти і їхні послідовники повинні бути беззастережно засуджені".

У своїх попередніх інтерв'ю Калінін критикував Фріланд, заявивши, що "вона ухилялася від прямої відповіді на питання, чим займався її дід у Кракові під час Другої світової війни".

Як повідомляв "Апостроф", Христя Фріланд включена Росією в санкційний список.