RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Джемілєв пояснив, чому Трамп не здасть Україну Путіну

Лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв вважає, що президент США Дональд Трамп передумав йти на угоду по Україні з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це Джемілєв розповів в інтерв'ю Обозревателю.

Нардеп зазначив, що в ході своєї передвиборної кампанії Трамп говорив, що, за його інформацією, жителі Криму нібито самі захотіли окупації, тому з приводу нинішнього статусу півострова можна домовитися з Путіним. Але, на думку Джемілєва, Трампу роз'яснили ситуацію, показали карту, вказали, де знаходиться Крим, і пояснили, якими можуть бути наслідки угоди по Україні.

"Або Трамп сам дійшов до цього, розібрався в ситуації, або справив ефект тиску партії, яка привела його до влади", — припускає Джемілєв.

Він вказує, що республіканці в США, які вважали, що Обама недостатньо підтримує Київ, і наполягали на передачі летального озброєння, як і раніше, тверді у своїх позиціях по відношенню до України. За словами Джемілєва, заяви лідера Трампа багатьох бентежать. Він нагадав, що в США навіть готували законопроект про те, що президент не має права знімати санкції без рішення Конгресу.

"Не знаю, вони проведуть цей законопроект чи ні, але, схоже, наразі про зняття санкцій взагалі не йде", — зазначає Джемілєв.

Як повідомляв "Апостроф", також Мустафа Джемілєв зробив тривожне попередження про спроби домовитися з Путіним.