RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Перехоплять всі ракети: у РФ поскаржилися на ПРО США

Начальника Головного оперативного управління Генштабу РФ Віктор Позніхір заявив, що система протиракетної оборони (ПРО), яку планують розгорнути США, буде здатна перехоплювати всі балістичні ракети Росії і Китаю.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Зводом цього району сумарні можливості системи ПРО дозволять перехоплювати всі російські і китайські балістичні ракети, що летять у бік США", — зазначив Позніхір.

За його словами, кількість ракет системи ПРО США до 2022 року становитиме понад 1000 одиниць, а в перспективі перевищить кількість бойових блоків, які розгорнуті на міжконтинентальних балістичних ракетах РФ.

"Така кількість вогневих засобів ПРО представляє серйозну загрозу для російського потенціалу стримування, особливо з урахуванням постійно ведуться робіт з модернізації вогневих комплексів", — додав представник Генштабу РФ.

"Задіяння мобільного РЛС морського базування поблизу Аляски, станції у Румунії та Польщі, а також інформаційні системи ПРО значно підвищують ... можливості з перехоплення (російських міжконтинентальних балістичних ракетах)", — говорить Позніхір.

Він підкреслив, що можливості системи ПРО США незабаром вийдуть на якісно новий рівень.

"Інформаційно-розвідувальні засоби американської системи ПРО вже зараз забезпечують не тільки виявлення старту російських балістичних ракет, їх супровід на траєкторії польоту, але і видачу цілевказівок бойовим комплексам для перехоплення бойових блоків балістичних ракет", — сказав Віктор Позніхір.

Як повідомляв "Апостроф", в РФ назвали загрозою Румунію після появи в цій країні елементів ПРО США.