RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Українське питання: в Росії озвучили новий прогноз по угоді Путіна з Трампом

Російський політолог і аналітик Валерій Соловей пояснив, чому угода президента РФ Володимира Путіна з американським президентом Дональдом Трампом по Україні не відбудеться.

Про це Соловей розповів в інтерв'ю Delfi.

Він зазначив, що угода Путіна з Трампом не відбудеться вже з тієї причини, що американський президент не володіє такою свободою дій, як російський. Разом з тим Соловей вказує, що зараз для Росії ситуація складається більш сприятлива, ніж рік тому, і для неї починають відкриватися нові можливості.

Соловей вважає, що у Росії немає ресурсів для нової холодної війни, і в Кремлі це добре розуміють, але, незважаючи на це, продовжують використовувати засоби військового шантажу. На думку політолога, в Москві зараз воліли б перейти від холодної війни до холодного миру.

Він вказує, що у Заходу з'явилося відчуття неефективності санкцій в плані тиску на Росію. Політолог зазначає, що великі корпорації бажають повернути російський ринок і послідовно, хоч і обережно, діють в цьому напрямі. Також Соловей говорить про те, що Росія змогла сформувати ревізіоністську коаліцію всередині ЄС, яка, хоч і не завдає тон, намагається чинити вплив. Таким чином РФ сподівається розмити єдність європейців з російського питання.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Андрій Піонтковський розповів, як провал операції з Трампом вдарив по Путіну.