RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Вбити Кім Чен Ина: ЗМІ дізналися про плани США щодо протидії КНДР

Президенту США Дональду Трампу Радою нацбезпеки були представлені сценарії протидії ядерній програмі КНДР, які, зокрема, передбачають диверсії на території Північної Кореї та ліквідацію лідера країни Кім Чен Ина.

Про це повідомляє телеканал NBC з посиланням на джерела у військових і розвідувальних колах.

Також розробляється розміщення ядерних бомб на південь від 38-ї паралелі. Передбачається повернення зброї масового ураження на південнокорейську військову базу Осан менше ніж в 70 кілометрах від Сеула.

Згідно з одним із сценаріїв, пропонується проведення таємних операцій щодо проникнення американського та південнокорейського спецназу в Північну Корею для здійснення диверсій, зокрема, підриву мостів для блокування мобільних ракетних установок.

Ще один сценарій передбачає вбивство лідера КНДР Кім Чен Ина та інших високопоставлених керівників. За словами посла США в Південній Кореї Марка Ліпперта, дискусії про зміну режиму та ліквідацію лідера КНДР викликають у китайців велику стурбованість. У свою чергу колишній верховний головнокомандувач Об'єднаними збройними силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс зазначив, що ліквідація північнокорейського лідера є привабливою ідеєю, але варто задуматися, що відбудеться після цього. Передбачити наслідки цього кроку дуже важко.

Як повідомляв "Апостроф", Збройні сили Південної Кореї провели успішні випробування балістичної ракети з радіусом доставки бойового заряду близько 800 кілометрів.