RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.80
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  38.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

У Путіна прокоментували авиаинцидент з бомбардувальниками РФ біля кордонів США

У Міністерстві оборони Росії підтвердили, що два російські бомбардувальника Ту-95МС під час повітряного патрулювання в районі Аляски супроводжували винищувачі F-22 ВПС США.

Про це повідомляє РИА Новости.

За даними російського Міноборони, 17 квітня два стратегічні бомбардувальники Ту-95МС з авіабази Українка (Амурська область) виконували завдання за планом повітряного патрулювання. Маршрут польоту проходив через нейтральні води над акваторією Тихого океану, уздовж Алеутських островів.

Як повідомили у відомстві, російські літаки пролетіли близько п'яти тисяч кілометрів на швидкості до 850 км/год і висоті 10 тисяч метрів. Тривалість польоту склала більше 7 годин. 27 хвилин російські літаки, що летіли над міжнародними водами в районі Аляски, супроводжували американські винищувачі

Як заявляють в Мiобооны РФ, польоти російських бомбардувальників не порушували міжнародні правила використання повітряного простору над нейтральними водами і не вторгалися на територію інших держав.

Як повідомляв "Апостроф", це перший інцидент з російськими військовими літаками біля кордонів США з моменту вступу на посаду президента Дональда Трампа.