RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ліквідація терориста бен Ладена: з'явилися нові важливі деталі

Боєць спецназу США "Морські котики" 41-річний Роберт О'Ніл розповів нові подробиці ліквідації ватажка терористичної організації "Аль-Каїда" Усами бен Ладена в пакистанському місті Абботтабад в 2011 році.

Про це повідомляє Daily Mail.

О'Ніл згадує, що під час штурму притулку бен Ладена американські спецназівці зламали одну з дверей і побачили, що за нею знаходиться цегляна стіна. За словами "морського котика", тоді він зрозумів, що ватажок терористів все ще знаходиться десь у своєму житлі.

Як говорить о'ніл, раніше аналітики їх інструктувала про те, що в даному притулок може знаходиться 23-річний Халід бен Ладен – син тодішнього "терориста №1". Як аналітики вважали, якщо спецназівці знайдуть Халіда, то його батько буде на наступному поверсі.

"Морські котики" побачили перед собою хлопця з автоматом Калашникова, і один зі спецназівців тихо прошепотів фразу на арабській і урду: "Халід, іди сюди". Дані слова збили з пантелику хлопця, він висунув голову і запитав: "Що?" після чого був убитий.

Після цього "морські котики" піднялися на наступний поверх, де побачили кілька жінок. Один зі спецназівців кинувся на них, припускаючи, що на них можуть бути жилети смертників. Як пояснив О'Ніл, якщо б це було так, то тіло спецназівця взяло б на себе більшу частину вибуху, дозволивши вижити іншим "морським котикам".

В іншій кімнаті спецназівці побачили самого Усаму бен Ладена, перед яким стояла одна з його дружин. Як говорить О'Ніл, терорист "був вище і тонше, ніж я очікував, його борода коротше і волосся біліше". Перед бен Ладеном стояла одна з його дружин, але Роберт О'Ніл не став вагатися, прицілився вище її плеча і двічі натиснув на спусковий гачок.

"Голова бен Ладена розкололася, і він впав. Я всадив ще одну кулю в голову. Для страховки", - зазначив він.

Як повідомляв "Апостроф", Госдепортамент США вніс у список розшукуваних терористів Хамзу бен Ладена, одного із синів Усами бен Ладена.