RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Протидія РФ і підтримка України: Конгрес затвердив новий бюджет США

Сенат США затвердив консолідований проект державного бюджету в загальному розмірі 1,1 трлн дол на 2017 фінансовий рік, який завершується 30 вересня.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Законопроект підтримали 79 сенаторів, 18 висловилися проти. Палата представників проголосувала за документ напередодні, тому для остаточного вступу бюджету в силу залишається тільки поставити свій підпис президентові США Дональду Трампу.

Серед іншого, в документі також визначається виділення не менше $560,465 млн на підтримку України.

Також сьогодні Палата представників схвалила законопроект про фінансування діяльності спецслужб, в рамках якого кілька розділів було присвячено РФ, передає Newsader з посиланням на DW.

Зокрема, передбачаються заходи щодо скорочення впливу Росії на процеси в США і припинення діяльності російських спецслужб в країні. Держдепартамент спільно з ФБР і Національної розвідкою доручили підготувати правила, згідно з якими російські дипломати і персонал диппредставництв РФ в США повинен попередньо сповіщати про всіх поїздках на території країни.

Також йдеться про створення спеціального міжвідомчого комітету, завданням якого буде протидія таємного впливу Кремля на громадськість чи уряди інших держав.

В розділі, який присвячений фінансування Пентагону, йдеться, що його кошти не можуть бути використані на будь-які дії, що сприяють підтримці окупації Криму та підтримки інвестицій США в Криму. Мінфіну доручено контролювати, щоб компанії США не здійснювали дій, що порушують суверенітет і територіальну цілісність України.

Адміністрації США забороняється надавати підтримку держав, які визнають незалежність грузинських регіонів Абхазії і Північної Осетії.

Крім цього, йдеться й про фінансування програми з підтримки демократії в РФ, включаючи вільний інтернет.

Також передбачено виділення коштів країнам Східного партнерства для імплементації угод про вільну торгівлю з ЄС з метою скоротити їх вразливість від економічного і політичного впливу з боку РФ.

Як повідомляв "Апостроф", в Сенаті США розглядають заходи щодо протистояння російському впливу в Європі.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ