RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

У Трампа попереджали Флінна про небезпеку контактів з РФ – WP

Високопоставлені члени перехідної адміністрації президента США Дональда Трампа попереджали колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна про ризики контактів з послом РФ Сергієм Кисляком.

Про це пише видання The Washington Post з посиланням на нинішніх і колишніх американських чиновників.

За їх інформацією, посадові особи були настільки стурбовані тим, що Флінн не повністю усвідомлював мотиви посла РФ, що керівник перехідної команди ради безпеки Трампа попросив чиновників адміністрації Барака Обами надати секретний профіль Кисляка, який був у ЦРУ. Даний документ був наданий, однак невідомо, чи читав його Майкл Флінн.

За словами одного з колишніх американських чиновників, надання інформації про посла РФ було зроблено адміністрацією Обами для того, щоб переконається в тому, що "нова адміністрація має повне уявлення про ступінь загрози з боку Росії".

Запит на документи по Сергію Кисляку надійшов від Маршалла Біллінгслі, колишнього високопоставленого чиновника в Пентагоні в часи президентства Джорджа Буша-молодшого. Біллінгслі очолював перехідну команду ради безпеки нинішнього президента США з листопада 2016 року до моменту інавгурації Трампа в січні поточного року.

Маршалл Біллінгслі був серед невеликої групи досвідчених осіб у галузі національної безпеки в перехідний адміністрації, які мали скептицизм щодо РФ, незважаючи на проросійські імпульси Флінна і Трампа, говорять джерела видання на умовах анонімності.

Біллінгслі попередив Флінна, що Кисляк перебуває під наглядом розвідки США, і контакти з ним безсумнівно потраплять у поле зору ФБР і АНБ.

Досьє на Кисляка складалося з трьох-чотирьох сторінок з описом дипломатичної кар'єри посла РФ, широкої залученості в переговори з озброєнь і репутацією як рішучого захисника інтересів Росії. Зазначалося, що він регулярно передавав дані до Москви і що будь-яка інформація, яку він збирав, потрапила б до російських спецслужб. Але в досьє не говорилося, що Кисляк був шпигуном.

Детальніше про відставку Майкла Флінна читайте в матеріалі "Апострофа".