RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Скандал з фото Трампа та Лаврова: російський фотограф дав пояснення

Російський фотограф Олександр Щербак, який зробив скандальні фотографії із зустрічі президента США Дональда Трампа з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим, розповів, як проходила фотозйомка.

Про це Щербак написав на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що працює в пулі Лаврова з 2015 року і періодично його залучають для освітлення поїздок і зустрічей міністра закордонних справ.

Фотограф розповів, що у зйомці зустрічі Трампа та Лаврова не було нічого незвичайного, все відбувалося в штатному режимі.

"Після зустрічі з Р. Тиллерсоном мене забрав представник з боку американців, привезли в Білий Дім, я пройшов перевірку на сканері, особистий огляд, потім обнюхали собачки. Далі провели в Білий Дім, де я в одній з кімнат чекав приїзду нашої делегації. Познайомили мене з дівчиною-фотографом, яка там працює, сказали триматися її, так як вона знає весь протокол і т. д. На саму зйомку я пішов тільки з двома фотоапаратами, всі речі, включаючи мобільник, я залишив в іншому приміщенні — так, як мені завчасно про це сказали. Звичайна зйомка, хендшейк з усією делегацією, обмін слів, далі почалася зустріч, хвилину попрацювали, потім мені сказали "все". Вийшов з Овального кабінету і попрямував до приміщення, де до цього був, зустріч закінчилася, і я виїхав разом з делегацією в Посольство Росії на прес-конференцію. І на цьому все, ми відлетіли", — розповів Щербак.

Він зазначив, що вперше за багато років роботи професійним фотокореспондентом зіткнувся "з таким абсурдом і безглуздими звинуваченнями".

Як повідомляв "Апостроф", офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова заявила, що до російської сторони не зверталися з проханням не публікувати фотографії із зустрічі Дональда Трампа з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим.