RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Клімкін розповів про готовність США тиснути на Росію

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що США готові чинити тиск на Росію для врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це Клiмкiн сказав в інтерв'ю "ТСН.Тиждень", розповідаючи про результати своєї зустрічі з президентом США Дональдом Трампом.

Реальне бажання приєднатися до тиску на Росію Клімкін назвав одним з головних політичних сигналів, отриманих від США. Він зазначив, що є цікаві ідеї з цього приводу, але повідомив, що розповісти про них зможе лише після їх узгодження з іншими партнерами — з Німеччиною і новообраним президентом Франції Макроном.

Клімкін зазначив, що у Америки є важелі впливу, які повинні бути реалізовані разом з Євросоюзом та іншими країнами "великої сімки".

За словами глави МЗС, міжнародна складова на Донбасі, зокрема, СММ ОБСЄ, може посилюватися. Також він вказав на можливість створення нової місії, яка буде контролювати окупований Донбас.

Як повідомляв "Апостроф", Дональд Трамп залишився незадоволений тим, як американські ЗМІ висвітлили візит Клімкіна до Вашингтона.