RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Трамп розкрив Лаврову таємну інформацію про IДIЛ - ЗМІ

В ході візиту в США глава МЗС РФ Сергій Лавров нібито дізнався від президента США Дональда Трампа секретну інформацію.

Про це пише The Washington Post з посиланням на нинішніх і колишніх посадових осіб США.

За словами чиновників, розкриття цієї інформації ставить під загрозу "найважливіше джерело інформації" терористичної організації
"Ісламська держава".

Відзначається, що ця інформація була надана від країни-партнера США в рамках домовленості про обмін розвідданими. Видання пише, що ці дані були настільки секретними, що про них не розповідали навіть союзникам США, а також їх жорстко обмежили серед уряди Штатів. "Це інформація кодового слова", — стверджує американський чиновник.

Також джерело в IДIЛ не давало США дозволу на розповсюдження інформації Росії, і такі дії Дональда Трампа ставлять під загрозу співпрацю з "союзником, який має доступ до внутрішньої роботи "Ісламської держави".

Після зустрічі Трампа з Лавровим і послом РФ в США Кисляком старші посадові особи Білого дому звернулися в ЦРУ і Агентство національної безпеки, щоб зменшити шкоду від розголошення інформації. Офіційний представник США повідомив, що Трамп "розкрив більше інформації російському послу, ніж ми поділилися з нашими союзниками". ЦРУ і АНБ не відповіли на прохання про коментар, йдеться в повідомленні.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Лавров розповів про зустріч з Трампом.