RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

У Бразилії проходять масові протести, для їх придушення залучили армію

У Бразіліа проходять масові акції протесту, учасники яких вимагають відставки президента Бразилії Мішела Темера.

Про це повідомляє Associated Press.

Зазначається, що президент Бразилії Мішел Темер наказав армії відновити порядок у столиці.

У ряді випадків спалахували заворушення, поліція застосовувала спецзасоби, у відповідь мітингувальники почали будівництво барикад. Також повідомлялося про підпал міністерства сільського господарства. Влада евакуювала чиновників з будівель в урядовому кварталі.

У короткому зверненні до бразильцiв міністр оборони країни Рауль Юнгманн заявив, що війська направляються для охорони федеральних будівель, включаючи президентський палац. Він заявив, що безлад і хаос неприпустимі і президент їх не допустить.

Політична криза в Бразилії розгорілася після того, як з'явився аудіозапис, на якому Мішел Темер нібито обговорює "покупку мовчання" колишнього спікера палати представників Едуардо Кун'і. Пізніше Верховний суд країни дозволив відкрити кримінальну справу проти президента. Таким чином, Темер офіційно став підозрюваним у корупції. Сам президент звинувачення відкидає.

Мішел Темер, який до цього був віце-президентом, став главою держави після винесення імпічменту Ділмі Руссефф. 31 серпня сенат Бразилії санкціонував її відмову від посади за допущені фінансові порушення. Передбачається, що Темер буде керувати країною до 1 січня 2019 року, коли повинен був закінчитися президентський термін Руссефф.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні в Бразилії пройшли масштабні акції протесту проти пенсійної реформи, яка була запропонована президентом країни Мішелем Темером.