RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Підриває саміт G7: ЗМІ дізналися про конфронтаційну позицію Трампа

Позиція президента США Дональда Трампа може зірвати прийняття підсумкового документу на саміті "Великої сімки" (G7) в Італії.

Про це пише німецьке видання Welt, передає "Укрінформ".

Відзначається, що на саміті G7 виявилися значні розбіжності з США з питань вільної торгівлі, захисту клімату і кризи біженців.

В результаті блокування Трампом ряду питань, який, зокрема, відкинув запропонований Італією проект підсумкового заяви з питання кризи біженців, саміт G7 може завершитися фіаско. Видання посилається на заяви критиків, які кажуть про те, що президент США підриває саму функцію щорічних зустрічей лідерів держав "Великої сімки".

У свою чергу, журнал Spiegel пише, що Трамп проявляє конфронтаційну позицію, і "Велика сімка" тепер змушена боротися за свою згуртованість. Підкреслюється, що розбіжності виявилися дуже значними, і вже в самому початку саміту стало зрозуміло, що він може завершитись провалом, коли в кращому випадку будуть прийняті мінімальні рішення.

"Дональд Трамп знову нагадав іншим лідерам, з ким їм тепер доводиться мати справу: з людиною з найбільш впливового офісу світу, яка не переймався тим, щоб досягати балансу або духу співробітництва, людиною, з якою дійсно доведеться бути готовим до всього", - зазначають журналісти.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно Трамп назвав РФ однією з загроз для НАТО поряд з тероризмом та міграцією.