RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Екс-держсекретар США розповіла про нарцисизм Путіна: опубліковано відео

Колишній держсекретар США Кондоліза Райс заявила, що президент Росії Володимир Путін упевнений в об'єднанні росіян своєю "величчю".

Про це вона сказала під час Національного книжкового фестивалю у Вашингтоні, де презентувала свою книгу "Демократія", передає "Голос Америки".

"Коли Володимир Путін став президентом, влада опинилася в руках людини з авторитарними інстинктами. Провал Росії – це історія значущості інститутів. Демократія не може залежати від однієї людини. Вона повинна базуватися на інститутах", - говорить Райс.

Також вона розповіла про дивну заяву Путіна на свою адресу.

"На одній із зустрічей Путін сказав мені: "Конді, ви знаєте нас. Росія була великою тільки коли нею правили великі постаті, як Петро і та Олександр ІІ. Знаю, ви хотіли б назвати мене Володимиром Великим, але ви держсекретар і не можете сказати таке, це звучало б дико". Але саме так він думає. Він вважає, що він об'єднує росіян цим величчю", - говорить екс-держсекретар.

За її словами, "саме подібні інстинкти дозволили йому (Путіну - ред.) зруйнувати все інституціональні зв'язку, включаючи незалежні суди, свободу слова і громадянське суспільство".

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Андрій Піонтковський прокоментував можливість повалення Путіна його оточенням.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Світ