RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Україна представить в ООН "ряд ініціатив" щодо агресії Росії

На 72-й сесії Генасамблеї ООН Україна представить ряд ініціатив щодо агресії Росії.

Про це сказав постійний представник України в ООН Володимир Єльченко в інтерв'ю "Укрінформу".

"Є ще ряд ініціатив, які я не хочу зараз називати, щоб "не розкривати всі карти" заздалегідь для нашого колишнього стратегічного партнера. Але вони (РФ, - ред.) повинні бути впевнені в тому, що на їх шляху буде чимало несподіванок", - зазначив дипломат.

Він підкреслив, що агресію Кремля проти України можна розглядати в ООН у багатьох сферах.

"Генасамблея має шість головних комітетів, які охоплюють сфери економіки, прав людини, міжнародного права, інформації, і в кожній з них можна знайти багато моментів, які Москва чи порушила, або просто не виконує. Звичайно, це все буде стосуватися агресії РФ проти України", - сказав Єльченко.

Також він вказав на зміну стилю поведінки делегації РФ в ООН після призначення нового постійного представника Василя Небензі замість Віталія Чуркіна, який помер у лютому цього року.

"Говорити про зміну тактики мабуть ще рано, новий постпред Росії працює лише місяць. Однак помітно, що дуже різко змінився стиль, і я сказав би, на краще. Це звичайно не означає зміни позиції Росії, але немає тієї нахабства і неприхованою злості по відношенню до України, яку постійно з величезним задоволенням демонстрував покійний пан Чуркін", - сказав Єльченко.

Він сподівається, що це призведе "і до певної зміни тактики в позитивному ключі для нас".

Як повідомляв "Апостроф", проект РФ по миротворцях на Донбасі не підтримала жодна країна в Радбезі ООН.