RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Вибори в Австрії: стали відомі попередні результати

Австрійська консервативна народна партія (ÖVP), очолювана 31-річним Себастіаном Курцем, згідно з попередніми даними, перемагає на загальних виборах в парламент.

Про це повідомляє ВВС.

Дана політсила набирає 36,45% голосів, на другому місці з 29,36% голосів - націоналістична Австрійська партія свободи, третє місце займає Соціал-демократична партія з 22,89% голосів. Четвертою йде партія "Нова Австрія" з 5,8%, партія "Зелені" попередньо отримує 4,2% голосів.

31-річний Себастьян Курц може стати наймолодшим прем'єром в Європі.

Президент України Петро Порошенко привітав Курца з перемогою на парламентських виборах.

"Перемога Себастьяна Курца і Народної партії в Австрії - це перемога людини, який неодноразово бував в Україні і добре знає українську тему. Це також перемога переконаного європейця, який знає важливість консолідованого ЄС для миру на континенті", - заявив Порошенко.

Відзначимо, в 17-річному віці Курц став членом Австрійської народної партії, а в 2009 році став лідером молодіжного крила АНП. У квітні 2011 Курц був призначений державним секретарем у справах інтеграції, а через два роки очолив австрійський МЗС. На момент призначення міністром Себастьян Курц ще був студентом і не мав повної вищої освіти.

Як повідомляв "Апостроф", в Австрії проходять дострокові парламентські вибори.