RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Newsweek дізналося про підготовку Росії та Китаю до війни проти США

Військове командування Російської Федерації та Китаю ймовірно готують спільний план бойових дій на випадок вторгнення США на Корейський півострів.

Про це йдеться в матеріалі видання Newsweek.

Колишній заступник командувача в західному військовому окрузі Китаю, генерал-лейтенант Ван Хунгуан заявив про те, що війна на Корейському півострові може початися в будь-який момент. Також наголошується, що зниження напруги на півострові можна очікувати не раніше березня 2018 року, а недавні спільні російсько-китайські вчення говорять про готовність протистояти США.

"Китай повинен бути психологічно підготовлений до можливої корейської війні, і північно-східні регіони Китаю повинні бути мобілізовані з цією метою. Подібна мобілізація не є початком війни, вона має виключно оборонні цілі", - заявив Хунгуан.

Також наводяться слова китайського військового експерта Сун Чжунпіна, який назвав вчення Китаю і РФ зусиллями щодо захисту від можливої атаки США.

"Головною мішенню спільних навчань Китаю і Росії є США, адже у Америки є балістичні та крилаті ракети, які можуть представляти реальну загрозу для Пекіна і для Москви", - зазначив експерт, додавши, що РФ і Китай хочуть змусити США вивести свою систему ПРО THAAD з Корейського півострова.

Як повідомляв "Апостроф", Financial Times дізналося про підготовку Китаю до ядерного інциденту в КНДР.

За матеріалом Сегодня