RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Bloomberg дізналося, як олігархи з оточення Путіна намагаються уникнути нових санкцій США

У контексті швидкого оприлюднення Сполученими Штатами списку близьких до президента РФ Володимира Путіна олігархів, деякі російські бізнесмени звернулися до колишніх працівників Казначейства і Держдепартаменту США за допомогою, щоб не потрапити в цей список.

Про це в коментарі агентству Bloomberg розповів екс-співробітник Держдепу Ден Фрід, який відхилив відповідні пропозиції бізнесменів з Росії.

Інша людина, до якої звернулися з таким же проханням, заявив, що деякі громадяни РФ відправляють в Вашингтон своїх довірених осіб, щоб ті допомогли уникнути публікації їхніх прізвищ.

Двоє знайомих з ходом справи джерел розповіли агентству, що деякі російські бізнесмени вже оцінюють потенційний вплив нових санкцій США на свої інвестиції. Інші ж представники Росії позбуваються своїх активів, як це їм порадили їх консультанти в США.

Граничний термін складання списку наближених до Путіна олігархів – 29 січня.

Російський політолог Андрій Піонтковський, який зараз проживає у Вашингтоні, в інтерв'ю "Апострофу" розповів, що деякі олігархи з РФ намагаються довести владі США свою "віддаленість" від Путіна.