RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

У США зробили гучну заяву щодо втручання Кремля в наступні американські вибори

Директор ЦРУ Майк Помпео заявив, що Росія, згідно з інформацією американських спецслужб, спробує втрутитися в проміжні вибори в Конгрес, які відбудуться в листопаді.

Про це повідомляє "Русская служба Би-Би-Си".

Також Помпео каже, що РФ вважає швидше вороже налаштованої країною, і розділяє побоювання європейських розвідслужб з приводу підривної діяльності спецслужб Кремля за межами країни.

"Я не помітив, щоб вони стали менш активно діяти", - сказав директор ЦРУ.

На питання про те, що турбує його активність російських спецслужб напередодні листопадових виборів до Конгресу, Майк Помпео сказав: "Звичайно. Я очікую, що вони спробують зробити щось, але я впевнений, що Америка зможе провести вільні і чесні вибори, і що нам вдасться домогтися того, щоб їх зусилля не серйозно вплинули на результат голосування".

Як говорить директор ЦРУ, США намагаються зупинити підривну діяльність РФ, але частина цієї роботи не входить в сферу відповідальності ЦРУ - наприклад, перевірка джерел інформації і фейкових новин. Однак американські спецслужби намагаються встановити, хто саме стоїть за підривною діяльністю, а також намагаються запобігти російським спробам впливу.

Як повідомляв "Апостроф", 29 січня несподівано пішов у відставку перший заступник голови ФБР США Ендрю Маккейб, який розслідував втручання РФ в американські вибори.