RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Навколо російського посольства розігрався скандал при спробі транспортування сотень кілограм кокаїну з Аргентини

21 лютого в міжнародному аеропорту Есейра біля Буенос-Айреса затримали аргентинського поліцейського Івана Близнюка, який намагався переправити до Росії декілька сотень кілограм кокаїну, через що навколо російського посольства розгорівся великий дипломатичний скандал.

Про це повідомило місцеве видання Clarin.

Відомо, що злочинець прилетів з Риму зі своїм знайомим.

Уточнюється, що син російських емігрантів Іван Близнюк раніше навчався і працював в Петербурзі і Москві на лінгвіста. Він досконало знав іноземну мову, тому став "елементом зв'язку" аргентинської поліції з МВС Росії. У квартирі поліцейського знайшли долари, євро і коштовності.

Як повідомляли аргентинські ЗМІ, в грудні 2016 року посол Росії в Аргентині Віктор Коронеллі розповів про те, що були знайдені 12 підозрілих валіз.

Їх прислали в школу при дипломатичному представництві, оформивши як дипломатичний вантаж. Силовики, які розкрили валізи, знайшли 389 кілограмів кокаїну.

Але про це стало відомо тільки зараз, оскільки інформація була засекречена.

Як повідомляв "Апостроф", раніше начальник Київської міської митниці Сергій Тупальська розповів про незвичайні "тайниках" для наркотиків і психотропних речовин, якими користуються контрабандисти.