RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Ще одна європейська країна висилає дипломатів Путіна через отруєння Скрипаля

Латвія прийняла рішення вислати російських дипломатів з країни в зв'язку зі скандалом навколо отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки.

Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Латвії, повідомляє "РИА Новости".

Разом з тим, у відомстві відзначили, що поки не визначили точну кількість персон нон-грата: можливо, це буде тільки одна людина або кілька.

"Латвія разом з Великобританією та іншими країнами ЄС зараз обговорює, які можуть бути кроки на отруєння Скрипаля", - заявили в МЗС держави.

Варто відзначити, що Британія вислала 23 російських дипломата у зв'язку з отруєнням на початку березня в Солсбері колишнього агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Всього Британію покинуть близько 80 осіб - це вислані дипломати і члени їх сімей.

У відповідь Російська Федерація вишле 23 британських дипломата і закриє всі відділення Британської ради на російській території.

Як повідомляв "Апостроф", раніше країни ЄС висловили підтримку Великобританії і вирішили також відкликати свого посла Маркуса Едерера з Москви в зв'язку з позицією РФ в міжнародному скандалі навколо отруєння колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в Солсбері, 4 березня.